top of page
  • Alexandra Fodor

WeighNET – Episode II (Ecranul Principal)

Aplicația WeighNET permite

vizualizarea dintr-o privire a unui set

complet de date de cântărire. Pe ecranul

principal, in partea superioară, WeighNET afișează

cântarul curent selectat, impreună cu toate perifericele sale

(care pot fi camere ANPR/LPR, bariere, semafoare, etc.). Spunem

”cântarul curent selectat” pentru că WeighNET permite conectarea unui

număr practic nelimitat de cântare la aplicație, acestea putând fi comutate prin selecție din listă sau prin navigare stânga/dreapta (atunci când sunt mai multe cântare,

deasupra afișajului apar butoane de navigare între acestea). De asemenea, sub indicația greutății, o bară grafică multicoloră afișează nivelul de încărcare a cântarului.

În stânga și în dreapta cântarului curent selectat sunt amplasate butoane de acces rapid la listele cu datele primare necesare cântăririi (lista de cântăriri în desfășurare, vehicule, clienți/furnizori/transportatori, produse) precum și butoane pentru accesul rapid la parametrii de configurare ai aplicației sau rapoartele statistice.


Partea de jos a ecranului principal este destinată afișării detaliilor aplicației, funcție de context. Aici, sunt afișate (sub formă de butoane ”bogate” în informații) cântăririle deschise și/sau efectuate, sau – de exemplu – formularul corespunzător cântăririi curente.

Tot pe ecranul principal sunt afișate și butoane de acces la funcțiile de management a datelor primare. Prin utilizarea acestor butoane, operatorul accesează ferestre specifice de dialog care permit adăugarea/editarea/ștergerea datelor primare (vehicule, clienți, furnizori, transportatori, produse, grupe de produse, etc.). Bineînțeles, accesul la aceste funcții poate fi restricționat funcție de operator, astfel încât doar utilizatorii cu nivel de administrare date (de exemplu) să poată șterge date primare.

Pare SF, dar nu e!

To be continued…


20 afișări0 comentarii
bottom of page