top of page
salut496

Un transpalet cu cantar eficient tine lantul de aprovizionare in miscare


Ține de modul de organizare a lanțurilor de producție, distribuție și consum din societatea modernă să identifice cele mai bune soluții pentru mișcarea angrenajului economic cât mai eficient posibil. Majoritatea mărfurilor de larg consum se fabrică, se ambalează, se livrează, se depozitează după un sistem general acceptat la nivel global, pentru uniformizarea operațiunilor logistice, iar asta presupune implementarea unor standarde comune. Procesele de muncă suportă în mai mare măsură particularități locale decât uneltele, mașinile, instalațiile utilizate, care trebuie să genereze aceleași rezultate, în condiții asemănătoare, peste tot. Un transpalet cu cântar va fi la fel și în România, și altundeva, atâta timp cât sistemul de paletare a mărfurilor este acceptat ca cel mai eficient și, prin urmare, implementat cu precădere, indiferent de sectorul economic.

Nici în târg nu se mai cântărește din ochi


Nu există contabilitate cu aproximație, munca nu se plătește estimativ și, atunci, nici produsul muncii nu poate fi apreciat din ochi. Este nevoie de o unitate de măsură pentru orice, fiind foarte clar și la Scaleit că fără o posibilitate eficientă de determinare a greutății, roțile lumii s-ar învârti la întâmplare. Avem, așadar, o mare responsabilitate, prin fiecare instrument introdus în circuitul economic, chiar și cea mai comună liză cu cântar având un rol esențial undeva în sectorul industrial, în cel logistic, în transporturi, în comerț, pentru ținerea evidenței mărfurilor produse și a stocurilor gestionate.


Cu acest simț al răspunderii propunem un model cum este cântarul de paleți tip „U” EPWL, perfect pentru cântărirea mărfii paletate, ușor de transportat și de utilizat. Este prevăzut cu un indicator de greutate mobil, iar cablul extensibil permite utilizarea eficientă a acestuia indiferent de configurația spațiului disponibil. În plus, este un utilaj discret, putând fi depozitat cu ușurință prin ridicare în poziție verticală.


Utilizează patru celule de sarcină pentru măsurarea greutății, platforma fiind ajustabilă pe înălțime cu ajutorul unor piciorușe rezistente la șocuri. De asemenea, vine cu o rezoluție maximă de 3.000 de diviziuni (clasa C3), fiind dotat cu port serial pentru conectarea la PC sau imprimantă. Foarte utilă la această liză cu cântar este posibilitatea de control al trasabilității produselor, al termenului de valabilitate și datelor de expirare, precum și memorarea a până la 1.000 de articole și 200 de clienți.


Cântarul stivuitor LTF este o altă soluție excelentă pentru manipularea în ritm susținut a mărfii paletate. Dispune de o pereche de furci în care este integrat un sistem de cântărire precis și fiabil. Datorită designului, care permite înlocuirea furcilor originale ale echipamentului de ridicat, eficientizează procesele operaționale, cântărind marfa în timp ce este transportată. Este compatibil cu toate modelele de stivuitor care au placă de prindere a furcilor DIN 15173-FEM, clasa IIA și IIIA, la cerere putându-se asigura și compatibilitatea cu clasa IIB.


Este prevăzut cu un set suplimentar de acumulatori pentru utilizare neîntreruptă, extinzând autonomia standard de 40 de ore de funcționare continuă, cu modem radio pentru transmisie date la distanță, având o rază maximă de 150 m la exterior și 70 m la interior, cu roți de direcție care nu pătează pardoseala și role de hârtie termică imprimantă de 30 m lungime. De asemenea, modelele LTF25M, cu capacitate între 1.000/2.500 kg și diviziune între 2,0/5,0 kg, respectiv LTF50M, cu capacitate între 2.500/5.000 kg și diviziuni între 5,0/10,0 kg, sunt disponibile și în versiuni certificate CE-M pentru tranzacții comerciale.


De altfel, în ceea ce privește acest din urmă aspect, la Scaleit poți găsi variante omologate, pentru utilizare în tranzacții comerciale, sau neomologate, destinate strict uzului intern, pentru orice tip de transpalet cu cântar disponibil. Toate produsele noastre sunt special proiectate pentru a simplifica operațiunile de manipulare a mărfurilor paletate, fie că este vorba despre etapa de recepție sau despre cea de încărcare, ambele presupunând cântărirea exactă a intrărilor, respectiv ieșirilor, atât pentru evitarea pierderilor, cât și a supraîncărcării autovehiculelor de transport.



Cum să fie liza cu cântar, ca să fie bine

Un cântar pentru paleți este un utilaj foarte versatil, fiind indispensabil pentru activitățile care presupun determinarea greutății mărfurilor depozitate pe paleți. Este o mașinărie foarte robustă, fabricată din oțel, și manevrabilă, cu un design ideal pentru așezarea vrafurilor voluminoase direct pe cântar.


În general, poate gestiona încărcături de până la 3 tone, în condiții de lucru dificile, la temperaturi cu mult sub limita înghețului sau peste cea a confortului termic suportat de organismul uman, caracteristici necesare lucrului în aer liber sau în hale unde se manipulează produse ușor perisabile.


De asemenea, protecția împotriva prafului și a umidității este foarte importantă, având în vedere faptul că o liză electrică cu cântar are componente sensibile, care necesită condiții propice pentru a funcționa în parametri optimi.


Aceste instrumente sunt special create pentru utilizarea în spații mici, pe suprafețe plane sau neuniforme, ținând o multitudine de afaceri în mișcare. Una mai accelerată sau mai lentă, în ritmul utilizatorului, precum în cazul unui transpalet manual cu cântar, important fiind, totuși, că ajută roțile lumii să se învârtă.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page