top of page
  • Alexandra Fodor

Sistem Scaleit instalat pe vehicul de colectare a deseurilor comunitare



Fideli principiului mediul nostru, stăpânul nostru, Scaleit a echipat al treilea vehicul de colectare a deșeurilor comunitare cu sistem de cântărire a pubelelor și containerelor, pentru Salub Interserv Mizil - unul dintre clienții noștri care prin natura activității desfășurate înteleg pe deplin importanța grijii acordate mediului.


Un astfel de sistem determină automat tipul de container (pubelă stanga, pubelă dreapta, container), cântărește greutatea brută (plin) a containerului pe ridicarea acestuia, greutatea de tară (gol) pe coborârea containerului și calculează greutatea netă a deșeului colectat (descărcat în mecanismul compactor al vehiculului).


Întreaga operațiune are loc în mod dinamic, fără întreruperea procesului de liftare. În același timp, sistemul identifică (prin intermediul senzorilor RFID) containerul ridicat și tipărește bonul de cântar. Informațiile sunt de asemenea stocate pe cardul de memorie SD (format CSV) pentru transferul datelor către sistemul informatic al societății, la revenirea autovehiculului la bază.


Principalele componente ale sistemului:

· celule de sarcină off-center de mare capacitate (1000 kg), construcție integrală din oțel inoxidabil și grad de protecție IP69 care permite utilizarea în condițiile grele specifice industriei de colectare deșeuri (salinitate ridicată, domeniu larg de temperaturi de exploatare, jet mare de presiune a apei la instalațiile de spălare)

· senzori de proximitate pentru determinarea containerului de liftat. Cu ajutorul acestor senzori sistemul determină dacă este o pubelă și pe ce pieptene este aceasta instalată, sau dacă este vorba de un container de 1100 litri

· senzori RFID pentru identificarea pubelelor așezate pe pieptenele mecanismului de liftare. Eticheta RFID este instalată în interiorul fiecărei pubele liftate

· modulul de cântărire (creierul sistemului), încapsulat în cutie etanșă (grad de protecție IP69) din duraluminiu

· modul control intrări digitale care permite conectarea senzorilor de detecție pubele precum și a senzorilor de poziționare mecanism liftare (cei care determină fereastra de oportunitate pentru cântărire)

· modul control senzor bară de fixare a containerului pe faza de răsturnare

· indicatorul digital de greutate instalat pe bordul vehiculului

· imprimanta termică

· modul memorie SD pentru salvarea datelor în format electronic



Sistemul permite cântărirea SIMULTANĂ a două pubele sau cântărirea containerului de 1100 litri, iar sistemul de camere video al vehiculului previne și eventualele operațiuni incorecte (aruncarea fară cântărire de deșeuri în interiorul compactorului).


Încă o dată, cu ajutorul lui IT din Scaleit, tehnica demonstrează aportul uriaș pe care-l poate aduce în protejarea mediului.

Nu suntem supereroi, dar la fel ca ei luptăm pentru un mediu mai curat și mai sănătos!

Once again the day is saved thanks to…Scaleit!

Când Scaleit echipează, mediul se relaxează!

17 afișări0 comentarii
bottom of page