top of page
  • Alexandra Fodor

Peripetii la cantarit in Valcea


Oțelu-i greu, dar mai greu e să-l obții în pandemie! Totuși, căliți fiind în multe bătălii cu fel de fel de crize, considerăm asta doar o nouă provocare. Așa că, în pofida spectaculoaselor creșteri de prețuri la oțel, Scaleit continuă să producă și să livreze cântare auto integral metalice în construcție relocabilă.

Fix așa cum s-a întâmplat într-unul dintre cele mai recente proiecte, încheiat cu succes la Drăgășani, județul Vâlcea. Acolo, cea mai mare companie furnizoare de componente pentru automobile din Turcia a investit serios și avea nevoie de un partener serios.

Scaleit a acceptat oferta și s-a prezentat cu un Cântar auto relocabil, 18 m lungime, 80 tone capacitate, cu rampe integral metalice pentru creșterea gradului de reutilizare în cazul relocării.


Cântarul este echipat cu camere ANPR pentru recunoașterea automată a numărului de înmatriculare al vehiculului, semafoare pentru controlul traficului pe cântar, cabină de cântărire și afișaj repetitor. Până aici, perfect! Pasa de gol a fost dată, trebuia doar s-o băgăm în ațe! Dar ce te faci când, vorba lui Hagi, e "prea scurtă ca lungime"?

La punerea în funcțiune a sistemului, echipa laboratorului propriu de metrologie a constatat o problemă generată de dala de fundare prea scurtă, situație înrăutățită și de înclinarea terenului în zonă, ceea ce făcea ca vehiculele cu gardă mică la sol (dubele de marfă, autoturismele, etc.) să lovească în rampele de acces la intrarea pe cântar.

Acest lucru nu ne-a descurajat, ba din contră! Am strâns rândurile și am pus osul și mai tare la joc! Echipa tehnică a revenit pe amplasament, a determinat profilul specific terenului în vecinătatea rampelor și a executat o prelungire a rampelor metalice care să se potrivească terenului de pe amplasamentul curent. De-acolo zici că e, și mai multe nu!

Cam ăsta a fost rezumatul meciului de la Drăgășani, o partidă care a fost mai grea decât pare atunci când e povestită. Important e că toată lumea a câștigat și doar ghinionul a pierdut!

27 afișări0 comentarii
bottom of page