top of page
  • salut496

Cantarele feroviare potrivite fac ca afacerea sa mearga ca pe roate


Provocările specifice necesită soluții specifice, acesta fiind și cazul mișcărilor de marfă pe calea ferată, o activitate foarte specializată, de nișă. În acest domeniu, de la organizare și până la utilajele și instrumentele utilizate, totul este adaptat industriei, pentru a face față unor operațiuni complexe, implicând mase imense, desfășurate într-un spațiu de manevră limitat și, prin urmare, cu un la fel de limitat spațiu pentru erori. Cântarele feroviare sunt printre cele mai importante piese ale ansamblului logistic propriu gestionării de mărfuri pe calea ferată, pentru marii producători industriali acest tip de transport fiind, în majoritatea cazurilor, cea mai eficientă soluție. Pentru orice marfă trebuie stabilită cu acuratețe greutatea, însă fiind vorba despre valori extrem de mari, un instrument fiabil este cu atât mai necesar.


Tipuri de cântare feroviare


Cântarele feroviare mai sunt cunoscute și sub denumirea de cântare pentru vagoane sau cântare de cale ferată, având platforma îngropată, cu suprafața de rulare la nivelul șinei. Pot gestiona vagoane de diferite dimensiuni și forme, existând două tipuri de cântare CF: statice și dinamice.


Cele din prima categorie sunt foarte precise și pot gestiona o întreagă garnitură cântărind fiecare vagon în parte. Aceste operațiuni necesită participarea mai multor persoane și manevre multiple.


Cântarele dinamice, în schimb, lucrează automat, beneficiind mai mult de senzori decât de implicarea umană. Instalațiile de cântărire a vagoanelor din mers analizează, identifică încărcătura și înregistrează greutatea la trecerea vagoanelor cu viteză redusă peste platforma de înregistrare a greutății.


Pot fi prevăzute inclusiv cu un software ce selectează secțiunile specifice care trebuie cântărite, în cazul mărfurilor solide procedura realizându-se osie cu osie, în timp ce la încărcăturile lichide vagonul trebuie poziționat complet pe cântar.

Contează cântarul CF, contează serviciile extra

În cazul unui cântar feroviar, datorită greutăților mari gestionate, complexității designului, condițiilor în care este utilizat și uzurii potențiale, se pune nu doar chestiunea calității angrenajului, ci și a calității montajului, a lucrărilor de mentenanță și a serviciilor suplimentare.


Să găsești un partener pe care te poți baza și care te poate scoate repede dintr-o dificultate nu e puțin lucru, când ai tone de marfă de încărcat, cântărit, transportat. Scaleit este o opțiune la care, poate, prima dată apelezi din curiozitate, dar ulterior constați că este o necesitate.


Vei putea alege din numeroase tipuri de cântare feroviare, standard, osie cu osie, statice sau dinamice, precum și opțiuni extra, cum ar fi accesorii și executarea de lucrări civile.

Un exemplu excelent de instalație extrem de fiabilă, cu structură de rezistență formată din grinzi de oțel, este cântarul feroviar CFE, îngropat la nivelul căii de rulare, care permite determinarea greutății în mod static atât a întregului ansamblu, cât și a diferitelor segmente, vagoane sau cisterne.


Designul inteligent combină mai multe module dispuse în funcție de specificul operațiunilor desfășurate, acest cântar CF fiind foarte versatil. Deoarece poate fi asamblat în diverse configurații, sistemul permite determinarea greutății pe o singură platformă sau ca sumă a rezultatelor mai multor platforme conectate.


Vine complet dotat cu toate componentele hardware și software necesare utilizării în condiții de lucru dificile, opțiunea de a alege o versiune certificată pentru tranzacții comerciale fiind un mare plus.


Aceasta este abordarea standard pentru dezlegarea enigmei cântarului feroviar cu care să-ți pui afacerea pe roate: unul nou, rezistent și durabil. Dar dacă vrei o soluție personalizată, o rută alternativă, să zicem, spre rezolvarea problemei? Scaleit îți poate indica cel puțin una, care presupune modernizarea instalației actuale, prin convertirea unui pod basculă vechi într-un cântar CF modern. Se păstrează, consolidează și adaptează structura de rezistență existentă, înlocuindu-se componentele electronice cu modele performante.


De ce Scaleit:

*Consiliere - Analizăm viitorul amplasament, pentru a stabili poziționarea optimă, tipul de fundație cel mai potrivit, respectiv starea podului basculă care are nevoie de un upgrade, după caz;

*Livrare sigură - Lucrăm cu componente mari, grele, sensibile, a căror transportare este o provocare logistică în sine, a noastră, din fericire pentru tine;

*Montare profesionistă - La fața locului va trebui reconstituit un adevărat puzzle din cântarul feroviar și toate componentele sale, mecanice și electronice, iar nouă, la final, nu ne rămân piese în plus;

*Calibrare fină - Predăm orice cântar CF în stare perfectă de funcționare, folosind greutăți etalon și efectuând toate testele de conformitate necesare;

*Instrucțiuni de utilizare - Fiind vorba despre mecanisme complexe, precizia rezultatelor și durata de viață depind de folosirea adecvată și mentenanța corespunzătoare, astfel că asigurăm și instruirea utilizatorilor.

Marile greutăți se cântăresc cu mari instrumente, a căror montare necesită depășirea unor mari greutăți logistice. Din fericire, și noi lucrăm la scară mare!

10 afișări0 comentarii
bottom of page