top of page
  • Alexandra Fodor

Alba Aluminiu - inca o provocare pe Cantare Etichetare


Alba Aluminiu a solicitat implementarea unui sistem de cântărire butoaie cu pastă de aluminiu și etichetarea acestora pe amplasament. So far, so good, doar că natura produsului face ca mediul de lucru să fie considerat ca având risc de explozie. Poate că ar fi fost o problemă, dacă Scaleit nu avea experiență în proiectarea și producerea unor astfel de sisteme.

Așa că am încadrat cererea Alba Aluminiu, la ”încă o provocare pe Cântare Etichetare” și bucuroși am venit cu soluția:


Scaleit a realizat o platformă de cântărire pentru medii cu risc de explozie, cu rampă de acces care să permită manipularea butoaielor de cântărit cu ajutorul transpaletelor. Indicatorul de cântărire programabil și imprimanta pentru etichete sunt instalate în exteriorul secției de producție, în mediu non-Ex. Iar pentru a permite utilizarea sistemului în orice condiții meteo, acestea sunt amplasate într-un terminal climatizat.


Aplicația permite logarea operatorului, precum și cântărirea butoiului gol (tară) și respectiv plin (brut). Operatorul poate selecta linia de producție (până la 5 linii de producție produc în paralel pasta de aluminiu). În momentul în care un butoi are ambele greutăți (tară și brut), sistemul generează o etichetă plastifiată conținând toate datele de cântărire în clar dar și în cod de bare. Concomitent, datele sunt salvate în format CSV pe un stick de memorie USB pentru a fi transferate manual către sistemul de control producție. În faza 2, sistemul va fi echipat cu modem de transmisie radio pentru a permite transmiterea datelor în timp real către biroul de management (70 m distanță). Ulterior (faza 3), sistemul se va integra cu noi sisteme de cântărire în punctele de golire a butoaielor în secțiile de producție pigmenți.


Sistemul nu permite cântăriri sub un prag minim, iar în cazul în care cântarul nu a fost descărcat (nu a trecut prin zero), nu se poate realiza o nouă cântărire.


Nu în ultimul rând, sistemul permite lucrul în 3 schimburi, cu raportarea datelor grupate pe schimbul care finalizează cântărirea butoiului.

Indiferent de provocare, cât timp e pe cântare, Scaleit o acceptă și vine cu soluții ingenioase și profitabile pentru clienți! Cât despre mediu, că-i Ex sau non-Ex, nu vă faceți griji, le bubuie mintea specialiștilor Scaleit și întotdeauna oferim cântarul potrivit!


28 afișări0 comentarii
bottom of page